
Reprezentare in instanță la contestație decizie de invalidare ori de validare parțială
Experiența avocațială
Reprezentare în instanță poate fi oferită pentru contestarea deciziei de invalidare ori a deciziei de validare parțială.
Activitatea de reprezentare în instanță se circumscrie unei cunoașteri exemplare a normelor de procedură care guvernează procesul civil.
Suplimentar părții procedurale a activității de reprezentare în instanță se adaugă cunoașterea legislației speciale privind retrocedarea imobilelor ori acordarea de despăgubiri pentru exproprierile abuzive. Legislația în acest caz este dată de dispozițiile Legii nr. 10/2001 care a fost completată și modificată succesiv prin mai multe acte normative. Ultimul impact major l-a avut Legea nr. 165/2013.
Competența pentru a soluționa în prima instanță un dosar de Legea nr. 10/2001 aparține tribunalului în circumscripția căruia se află imobilul care formează obiectul dosarului.
Când vine vorba de retrocedări, Legea nr. 10/2001 și Legea nr. 165/2013, rămânem conștienți că fiecare caz are propriile sale particularități.
Cu toate acestea, există o serie de lucruri comune: documentele care justifică calitatea de persoană îndreptățită; documentele care justifică calitatea de proprietar. În mod similar trebuie probat caracterul abuziv al exproprierii.
Deschidere proces împotriva deciziei de invalidare
În cazul în care entitățile învestite de lege cu soluționarea notificărilor în urma soluționării dosarului au adoptat o soluție de respingere ori de invalidare, în termen de 30 de zile trebuie înregistrată la instanța de judecată o cerere de chemare în judecată. În acest fel are loc o deschidere proces împotriva deciziei de invalidare emisă de primărie, ANRP / CNCI.
Poate fi cazul dosarelor de Legea nr. 10/2001 ce s-au afla în soluționare la primărie. Poate fi și cazul dosarelor care fiind soluționate favorabil de primărie au fost transmise CNCI/ANRP, iar aceasta din urmă a respins notificarea formulată în anul 2001.
Împotriva deciziei de invalidare, indiferent de emitentul acesteia, trebuie făcută plângere la instanța competentă, în termenul legal. În caz contrar, drepturile asupra imobilului ori asupra despăgubirilor vor fi pierdute definitiv.
Deschidere proces împotriva deciziei de validare parțială
În mod similar cu situația expusă anterior, trebuie sesizată instanța de judecată competentă și în cazul validării parțiale.
Ne referim în acest caz la situația în care CNCI a emis o decizie de validare parțială a drepturilor revendicate prin notificarea din 2001. Acest lucru se poate întâmpla atunci când funcționarii CNCI au apreciat că doar pentru o parte a imobilului a fost dovedită calitatea de proprietar. La fel, poate exista situația în care s-a apreciat că doar cu privire la anumite imobile a fost dovedită calitatea de persoană îndreptățită la restituire, autor sau moșnitor al fostului proprietar.
Doar umând calea instanței de judecată se poate tinde la modificarea deciziei de validare parțială emisă de autorități.
Avocat bucurești
Avocat București specializat în Legea 10/2001 privind contestație decizie de invalidare ori validare parțială
Știm că cele mai bune rezultate pot fi obținute doar de către persoane abilitate ce dețin o specializare în domeniul în care activează.
Avocatex propune servicii prestate de către avocat din București specializat în materia Legii nr. 10/2001 și Legii nr. 165/2013. Practica în domeniul exproprierilor abuzive este coordonată de dl. av. Broască Bogdan, membru al Baroului București, înscris pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de practică.
Solicită părerea unui avocat specializat în contestare decizii de invalidare ori validare parțială
Evaluare gratuită caz . Alege varianta care ți se potrivește.
Sună-ne și spune-ne probema ta. Vom evalua cazul tău gratuit.
Sau programează o întâlnire la biroul nostru pentru o consultanță adecvată.
Urmează doar 3 pași pentru a putea obține consultanță online în legătură cu cazul tău de la un avocat specializat.