Consultanta legea 165/2013

Consultanță legea nr 10/2001

avocat retrocedări

Experiența avocațială

Consultanță legea nr. 10/2001 oferim în legătură cu dosarele aflate pe rolul ANRP, CNCI sau a primăriilor. Pot exista de asemenea situații în decizia de restituire trebuie să fie emisă de o altă enitate.

Serviciile noastre de consultanță în materia Legii nr. 10/2001 și nr. 165/2013 vizează îndrumarea persoanelor interesate pentru parcugerea pașilor necesari pentru soluționarea cu succes a dosarului administrativ sau de instanță.

Activitatea de consultanță în această materie se recomandă indiferent de locul sau stadiul de soluționare al dosarului. Poate fi vorba de un dosar aflat în procedură administrativă la primărie. Poate fi vorba de un dosar admis de primărie și transmis deja către Secretariatul CNCI/ANRP. La fel, putem analizăm și îndrumăm clienții noștri și în cazul în care a fost deschis un proces civil în legătură cu proprietatea pierdută abuziv.

În esență, activitatea de consultanță dosar Legea nr 10 /2001 are 3 componente: îndrumare inițială, analiză dosar, completare dosar administrativ.

Când vine vorba de retrocedări, Legea nr. 10/2001 și Legea nr. 165/2013, rămânem conștienți că fiecare caz are propriile sale particularități.

Cu toate acestea, există o serie de lucruri comune: documentele care justifică calitatea de persoană îndreptățită; documentele care justifică calitatea de proprietar. În mod similar trebuie probat caracterul abuziv al exproprierii.

 

Dosar de Legea nr. 10/2001 aflat în curs de soluționare la primărie, CNCI sau ANRP

Începând cu 01.01.2017 a expirat cel mai mare termen de grație de 36 de luni acordat prin Legea nr. 165/2013 în beneficiul primăriilor. Astfel, clemența de care s-au bucurat primăriile care încă din 2001 au avut spre soluționare dosare de Legea nr. 10/2001 s-a încheiat.

În funcție de demersurile efectuate sau nu de către foștii proprietari ori de persoanele îndreptățite la restituire, vom identifica normele legale aplicabile. Există soluții fie pentru rezolvarea pe fond de către o instanță de judecată a dosarului de despăgubire, fie pentru urgentarea procedurilor.

Oricum ar fi, dosarul de notificare nesoluționat încă de primărie poate fi reactivat prin întreprinderea demersurilor corecte și oportune.

Aceeași este și situația dosarelor ce au fost finalizate de către primărie fiind înregistrate la Secretariatul CNCI (Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor). Și în cadrul acestei etape sunt drepturi și obligații atât asupra pentru autorități cât și pentru persoanele îndreptățite la restituire. Recomandăm a se respecta toate cerințele legale ori solicitările venite din partea CNCI pentru a putea beneficia de o soluție favorabilă în dosar.

În mod identic se prezintă lucrurile și în cazul dosarul care se află în etapa finală și anume în fața ANRP (Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților). Această etapă este guvernată de reguli de procedură proprii. Doar cunoașterea și respectarea acestori reguli poate conduce la obținerea efectivă a despăgubirii.

Analiză documente dosar restituire

Indiferent de stadiul de soluționare al unui dosar de Legea 10 ce vizează restituirea în natură sau prin echivalent a unei proprietăți pierdute abuziv, este esențială pentru reușita demersului analizarea dosarului.

Se impune analizarea și după caz completarea dosarului de restituire cu documente jusficative ori doveditoare între altele a dreptului de proprietate, a calității de persoană îndreptățită la restituire ori a exproprierii abuzive.

Urmare a scurgerii unor perioade mari de timp de la momentul exproprierilor realizate de regimul comunist, este uneori cazul să se dovedească în mod legal și calitate de moștenitor al fostului proprietar.

Completare dosar de Legea nr. 10/2001

În funcție de rezultatul auditului și analizei realizate conform celor precizate mai sus, poate fi necesară completarea dosarului cu documente justificative.

Aceste documente se pot afla uneori chiar în posesia foștilor proprietari ori moștenitorilor acestora.

Alteori, se impune a fi făcute demersuri la mai multe instituții pentru ca dosarul de Legea nr. 10/2001 să poată fi completat, iar dreptul de proprietate să nu rămână derizoriu. Ne referim aici la efectuarea unor verificări și demersuri la Arhivele Naționale ale României, la Direcțiile de Impozite și Taxe Locale (DITL) ori la ICRAL-uri de sector sau alte asemenea.

Activitatea de consultanță dosar în Legea 10/2001 și 165/2013 vă lămuri toate aceste aspecte și vă va identifica pașii necesar a fi urmați.

Avocat bucurești

Avocat specializat în Legea 10/2001 privind exproprierile abuzive

Știm că cele mai bune rezultate pot fi obținute doar de către persoane abilitate ce dețin o specializare în domeniul în care activează.

Avocatex propune servicii prestate de către avocat din București specializat în materia Legii nr. 10/2001 și Legii nr. 165/2013. Practica în domeniul exproprierilor abuzive și consultanță dosar este coordonată de dl. av. Broască Bogdan, membru al Baroului București, înscris pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de practică.

Solicită părerea unui avocat specializat retrocedări și consultanță dosar Legea 10/2001

Evaluare gratuită caz . Alege varianta care ți se potrivește. 

Sună-ne și spune-ne probema ta. Vom evalua cazul tău gratuit.

Sau programează o întâlnire la biroul nostru pentru o consultanță adecvată.

Urmează doar 3 pași pentru a putea obține consultanță online în legătură cu cazul tău de la un avocat specializat.